Over ons

Over Bakkerij Maassen

Bakkerij Maassen is sinds 1795 een begrip in Wanroij en inmiddels mogen wij ons de achtste generatie noemen in dit mooie bedrijf.

Het bedrijf is gestart door onze voorouders die vanuit het Duitse Brüggen, via Oeffelt, uiteindelijk in Wanroij terecht kwamen en hier in een oude laaggevelboerderij een kruidenierswinkeltje startten met later de befaamde ‘Mosse beschuit’ van onze opa Herman, die het huidige pand aan de Dorpsstraat heeft laten bouwen.

Onze vader, Bernard, heeft uiteindelijk de bakkerij nog wat verder uitgebouwd en de ‘worstenbroodjes van de Moss’ beter op de kaart gezet, waardoor ze nu in de wijde omgeving beroemd zijn. De huidige staat van ons bedrijf is dan ook een kleine ambachtelijke dorpsbakkerij met voornamelijk brood en banket, maar vergeet ook de overheerlijke mueslikoeken, het chocoladewerk en overige lekkernijen niet!

Samen met ons team maken en verkopen we met veel passie en plezier de heerlijkste producten en staan we graag onze klanten te woord bij vragen, voor advies of zomaar een praatje. Als kers op de taart hebben we in de zomer van 2021 dan ook eindelijk het predicaat Hofleverancier mogen ontvangen tijdens ons 226-jarig bestaan. Ik hoor u denken 226-jarig bestaan…, gekke datum, maar we hebben natuurlijk het Coronavirus gehad die het nodige roet in het eten heeft gegooid, waardoor Koning Willem-Alexander het predicaat niet eerder wilde toekennen. Wij voelen ons zeer vereerd, maar vinden het vooral een eerbetoon naar onze voorouders die altijd hard gewerkt hebben om ons de mogelijkheid te geven dit mooie bedrijf voort te kunnen zetten, waar we vandaag de dag erg blij mee zijn!

Van ons tweeën staat Petra voornamelijk in de winkel en Margriet is vaker achter de schermen te vinden. Een taakverdeling die ons beiden prima bevalt en waarmee we nog lang hopen door te mogen gaan.

En zoals onze vader zo mooi zegt ‘Bent u nog geen klant van ons?, mogen wij u dan toch eens begroeten in onze winkel?’